Ring oss

+47 911 24 330

Send en e-post

post@drgudim.no

På topp 10 innen estetiske behandlinger

Kjemisk peeling

Dronning Kleopatra var en av de første som benyttet seg av kjemisk peeling. Hun brukte geitemelk som inneholder melkesyre (lactic acid) til å oppnå glattere hud. Siden den gang har kjemisk peeling blitt en av verdens topp 10 innen estetiske behandlinger.

Kjemisk peel er en prosedyre som gjøres som dagbehandling. Din hud vil bli vasket og renset for å fjerne overflødig olje, mens dine øyne og hår beskyttes. En kjemisk løsning som inneholder glykolsyre smøres så på huden din, for å fjerne døde hudceller og stimulere til vekst av nye celler.

Forbedrer huden

Avhengig av syrekonsentrasjonen, gir de målrettede resultater på ujevn hudtone, glød, fine linjer og rynker, tilstoppede porer og fuktighetsbalansen, uten å tørke ut huden. Målet er å skape en kontrollert skade på huden, som deretter trigger huden til naturlig å tilhele seg selv og skape ny, klar hud. Dette bidrar til å forbedre hudens utseende og glød, for eksempel ved å redusere aldersrelaterte pigmentflekker, redusere linjer og å jevne ut hudtonen.

Antall behandlinger

For optimalt resultat, anbefales en serie av 4-6 peelinger med 3-4 uker mellom hver behandling. På grunn av den eksfolierende effekten av kjemisk peel, kan huden bli mer utsatt for skade fra miljø og forurensning umiddelbart etter behandling. Det er derfor viktig at en bredspektret solkrem brukes daglig og flittig. Supplér med personlig SkinCeuticals hudpleieprogram før og etter behandling. Dette for å oppnå maksimal effekt og langvarige resultater. 

Vitamin-C maske

Hos Dr Gudim vil din kjemiske peel avsluttes med en beroligende Vitamin-C maske som sitter på i 8-10 minutter. Masken tilsettes produkter etter behov, for å behandle ujevn hud, pigmentering, anti-age behandling eller ekstra beroligende gel. Effekten av en kjemisk peel utført profesjonelt er mye bedre enn en eksfolierende skrub hjemme. Best av alt, så er kjemisk peel passende for nesten alle. Det handler om å kjenne til hvilken kjemisk peel som er best for din hudtype.
Ofte stilte spørsmål

FAQ

Kjemisk peel er en prosedyre som gjøres som dagbehandling. Din hud vil bli vasket og renset for å fjerne overflødig olje, mens dine øyne og hår beskyttes. En kjemisk løsning som inneholder glykolsyre smøres så på huden din, for å fjerne døde hudceller og stimulere til vekst av nye celler. Formålet er å forbedre hudens utseende og glød, for eksempel ved å redusere aldersrelaterte pigmentflekker og å jevne ut hudtonen.

For eksempel er en 20% glykolsyre med en pH 3 mer effektiv enn den samme løsningen med melkesyre fordi glykol-molekylet er mindre og bedre egnet til å trenge gjennom huden.

Fordelene med en kjemisk peel er å fjerne døde hudceller, og åpne tilstoppede porer. Utseende av fine linjer og rynker minimeres ved å stimulere kollagen- og elastin-innholdet i huden. I tillegg revitaliseres matt, solskadet og sliten hud. Man får en fastere tone og gjenoppretter gløden.

Selv en overflatisk peel kan gi en tinglende følelse på huden. Dette går over så snart peel løsningen blir nøytralisert. En overflatisk peel kan gi noe rødme, nærliggende solbrenthet, som kan vare i 3-5 dager. De mer intense medium peelinger vil gi mer markant rødhet, og/eller hevelse.

Umiddelbart etter en kjemisk peel, er huden mer fotosensitiv. Det er absolutt nødvendig at en god krem med høy solfaktor legges på etter behandling, og at soling unngås eller holdes på et minimum.

Vi utfører ikke dypere peeling som gir avflassing i 7-14 dager.

Kjemisk peeling er en sterk exfoliator. Glycolsyre virker ved å fjerne det ytre laget av huden som har fortykkede eller keratiniserte celler, og løser opp talg og substanser som binder hudcellene sammen, slik at huden blir glattere med et friskere utseende. Det er effektive ansiktsbehandlinger for å forbedre flekker, fine linjer, rynker, og hudtone.

Overflatisk peel kan for noen være en pågående månedlig vedlikeholds-behandling. Medium peel er vanligvis gjort i en serie på 4-6 behandlinger med 3-4 ukers mellomrom, og deretter 2-3 ganger i året for vedlikehold.

 • Antiaging
 • Hyperpigmentering 
 • Aldersforandringer som pigmentflekker
 • Solskader og fotoaldring
 • Uttalte mimikk-rynker
 • Tørr og dehydrert hud
 • Overdreven fet hud
 • Hormonell akne
 • Hyperkeratosis
 • Forstørrede porer
 • Ujevn hudtekstur og -tone
 • Moden hud

Kjemisk peeling er best egnet for kvinner og menn som ønsker å redusere fine linjer og som ønsker en fornyet klarhet i huden.

Det er anbefalt at man fortsetter med et hjemmebehandlings-regime etter kjemisk peel. Dette for å vedlikeholde det gode resultatet. Spør alltid din behandler for personlige råd for hjemmeplan.

Selv om de er vanlige, så er kjemiske peelinger sterke og kan potensielt ha negative og uønskede resultater. Dette kan inkludere arrdannelse, hevelse, infeksjon eller misfarging. En konsultasjon med en estetisk behandler eller estetisk lege er den beste måten for å introdusere kjemisk peel inn i ditt hudbehandlingsregime. Din estetiske lege vil jobbe sammen med deg for å legge en behandlingsplan med kjemisk peel tilpasset din hud, og også om nødvendig anbefale et for- og etterbehandlingsregime for å hjelpe å forberede og beskytte huden din.

Vanligvis, jo høyere Fitzpatrick hudtype (jo mørkere hudtone), jo mer må man ta hensyn til ikke å trigge en pigment respons. For ekstremt sensitiv hud og hud som har beskyttelses problemer (eksem, psoriasis, etc.), så er kjemisk peeling generelt ikke anbefalt. 

Kontraindikasjoner:

 • Gravide og ammende 
 • Ved solbrent hud
 • Ved irritert, skadet eller infisert hud
 • Herpes virus utbrudd eller vorter
 • Hypersensitiv hud
 • Kreftsykdom 
 • Eksem eller psoriasis
 • Diabetes Mellitus (sukkersyke)
 • Dersom du bruker fotosensitive medikamenter (perorale retinoider), som for eksempel Vitamin A (retinol), Isotretinoin, Alitretinoin, Acitretin eller Bexarotene.
Ta en telefon

+47 911 24 330

Send en e-post

post@drgudim.no

Kom innom

Smedens Vei 3, 1605 Fredrikstad

Åpningstider

Man, Tirs, Fre 09:00 - 15:00
Eller etter avtale.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle